Soome politsei annab öö sündmustest täna kell 11 pressikonverentsi Tampere politseijaoskonnas, vahendas Helsingin Sanomat.

Politsei saatis sündmuskohale suure hulga patrulle, kes olid alguses autodes ja jälgisid sündmusi. Korravalvurite autode pihta hakati aga purke pilduma.

Politsei jäi alguses rahulikuks, kuid kui protestijad hakkasid üles seatud piirdeaedu puudutama, siis ründas ratsapolitsei demonstrante ja sundis nad 10-20 meetrit taganema.

Meeleavaldajad ründasid mitu korda Tampere-maja, samuti politseinike ja nende hobuseid. Mitu politseinikku sai kergelt vigastada.

Protestijaid lõhkusid Tampere kesklinnas ka aknaid ja murdsid liiklusmärke. Näiteks löödi sisse Stockmanni kaubamaja ja Handelsbankeni ja vana kiriku aken Keskväljakul.

Pirkanmaa politseikonstaabel Nina Juurakko-Vesikko ütles ajalehele, et pärast kella 23 meeleavaldajad lahkusid ja öösel proteste ega vandaalitsemist ei olnud.

Soome tähistas eile iseseisvumise 96. aastapäeva, üritused koondusid tänavu Tamperesse, kuhu president Sauli Niinistö oli kutsunud pidulikule vastuvõtule 1700 külalist.