Süüdistus raskes surma põhjustamises lükati tagasi. Kohus leidis, et ei ole tõestatud surma kriminaalõiguslik süüseos süüks loetava kallaletungikuriteoga, vahendab Helsingin Sanomat.

Prokurör nõudis Torniainenile vähemalt viie ja poole aastast vanglakaristust.

Neonatside liikumisse Põhjamaade Vastupanuliikumine (soome keeles Pohjoismainen Vastarintaliike) kuuluv Torniainen eitas muud süüd kui kallaletung ehk jalalöök rindkeresse. Torniainen on ka varem vägivallategude eest süüdi mõistetud ning prokurör pidas teo motiivi rassistlikuks.

Jesse Eppu Torniainen

Kaitse pidas piisavaks pooleaastast tingimisi karistust. Kaitse apelleeris ka sellele, et juhtum on saanud avalikkuses ebaproportsionaalsed mõõtmed.

Kohus leidis, et avalikkuse tähelepanu ei ole alus karistusaja lühendamiseks.

Seevastu rahuldas kohus karistusaega määrates prokuröri nõudmise muuta karistust rangemaks Torniaineni varasema kuritegeliku tausta tõttu. Karistuse karmistamine rassistliku motiivi tõttu lükati tagasi.

Põhjamaade Vastupanuliikumine avaldas 10. septembril Helsingi Asema-aukiol meelt. Kallaletungile eelnes olukord, kus raudteejaama poole kõndinud mees peatus meeleavaldajate ees ja sülitas maha.

Torniainen reageeris olukorrale sülitaja suunas tormates ja lüües teda hüppelt jalaga rindkeresse. Ohver kukkus maha ja lõi pea vastu kivisillutist. Juhtumi salvestas Postimaja valvekaamera.

Kallaletungi ohver suri järgmisel nädalal.

Kohtuotsuse võib edasi kaevata ringkonnakohtusse.