Tehniliselt heal tasemel võltsitud rahatähtedega on üritatud sooritada oste kauplustes, kusjuures mitmel korral on neid rahatähti kasutanud välismaalased.

Võltskupüüride tuvastamise muudab raskeks asjaolu, et selles on jäljendatud rahatähe kõiki peamisi turvaelemente nagu turvaniit, vesimärk ja hologramm.

Vaatamata sellele on võimalik valerahatähti õigetest eristada ka palja silmaga. Nii on rahatähe hologrammis õigel rahatähel kirjutatud SUOMEN PANKKI FINLANDS BANK, samas kui valerahal on selle asemel tekst SUOMEN FINLAND SUOMEN FINLAND.

Võltsrahatähte saab õigest eristada ka selle poolest, et sellel puudub õige rahatähe rahapaberile iseloomulik sinisetooniline peenekiuline struktuur. Ultraviolettlambi all kiirgab valerahatäht kogu oma suuruses sinisena, kuid õige rahatäht mitte.

Suurendusklaasi abiga saab tuvastada veel ühe olulise erinevuse. Nimelt on rahatähe nimiväärtust märgistava arvu “500” nullide sisemuses õiges rahatähes peenekirjaline tekst SUOMEN PANKKI FINLANDS, kuid valerahakupüüris selline tekst puudub.

Soome keskriminaalpolitsei kardab, et võltsitud 500-margaseid võib olla käibel rohkesti.