Politsei teatas aktivistidele eile, et laager tuleb jaamaväljakul kella 18 maha võtta, kirjutas Iltalehti.

Politsei saabus täna platsile viies politseiautos kaks minutit enne kella kuut. Kohapeal oli ka Iltalehe ajakirjanik, kes kirjeldas, et Soome Kõigepealt aktivistide juhtfiguur Marco de Wit viidi, käsi raudus, politseiautosse. Mees kukkus maha, kui politsei teda autosse tiris.

Helsingi politsei säutsus poole seitsme ajal, et nad pidasid kinni kolm inimest, kellest üks hakkas politseile vastu.

Sündmust saabus jälgima paarsada inimest. Kui politsei kohapeale jõudis, puhkes pealtvaatajate seltskond aplodeerima ja vilistama. Ajakirjanik kirjeldas, et ühel seltskonnal oli kaasas isegi popkornikott.

Kella 17.40 ajal hakati laagrist asju, nagu tõrvikuid ja gaasiballoone, järelkärusse viima, aga kui politseinikud paar minutit enne kella kuut saabusid, oli laager ikka püsti. Politsei suunas rahvahulga laagrist eemale ja kell 18.45 saabus platsile Helsingi ehitusteenistuse veoauto, mille kasti hakati laagrist alles jäänud elemente tõstma.

Politseiametnikud valvasid ka turu vastasküljel oleva varjupaigataotlejate õigusi toetava Õigus Elada telgi ees. Natuke enne kella 19 talutasid politseinikud Õigus Elada laagrist minema politseinikega vaidleva pagulasvastase Soome Kõigepealt aktivisti.