Prokurör lööb laiaulatusliku kohtuprotsessi raames Aarnio ette lauale kokku 25 erinevat kuriteosüüdistust. Kaheksa süüdistust on seotud narkootikumidega, neist kaks värskeimat esitati eelmisel nädalal, vahendab Yle Uutiset.

Süüdistuse järgi organiseeris Aarnio laiaulatusliku hašiši sissetoomise Hollandist Soome aastatel 2010-2013. Jutt käib kokku umbes 900 kilost hašišist ja narkokuritegudega saadi enam kui 1,5 miljonit eurot kasu.

Lisaks narkosüüdistustele süüdistatakse Aarniot veel muu hulgas vara ebaseaduslikus omastamises, tunnistaja ähvardamises ja mitmetes ametikuritegudes.

Aprillis lõppenud firma Trevoc jälgimisseadmetega seotud kohtuprotsessil loeti Aarniole ette süüdistused muu hulgas altkäemaksu võtmises ja pettuses.

Seni on Aarniole esitatud kokku 29 kuriteosüüdistust. Kõigi nende eest nõuab prokurör Aarniole kokku 13-aastast vanglakaristust.

Aarnio on algusest peale mõlema kohtuasjaga seotud süüdistusi eitanud.

Prokuratuur ja Aarnio kaitsjad toovad kohtusaali kümneid tunnistajaid ja kohtule esitatakse tohutu hulk erinevat tõestusmaterjali.

Teisipäeval algaval kohtuprotsessil on süüdistatavaid kokku 12. Lisaks Aarniole istub süüdistatavate pingile veel neli politseinikku.