Avaldatud dokumendis paljastatakse üksikasju Soome presidendi Tarja Haloneni ja tema tollase Vene kolleegi Vladimir Putini detsembris 2004 peetud omavahelisest vestlusest.

Soome päevaleht Ilta-Sanomat kirjutab, et need paljastused on pärit Vene nädalalehest Russkij Reportjor, mis teeb Wikileaksiga tihedat koostööd. Konfidentsiaalseks ja salastatuks märgitud dokumendi koostas Ameerika Ühendriikide Helsingi saatkonna tolleaegne tähtsuselt teine mees Robert Weisberg.

Dokumendis analüüsitakse Haloneni ja Putini 14. detsembril 2004 Peterburis toimunud kohtumist. Weisberg märkis oma raportis, et soomlaste arvates on Putin „pettunud ja mures". Selgub, et USA diplomaatide keskne allikas Helsingis oli tollane parlamendi Eduskunta esimees Paavo Lipponen.

Lipponen arutas president Haloneniga tema kohtumist Putiniga ja vesteldes 17. detsembril USA suursaadiku Earle I. Mackiga andis talle edasi oma nägemuse sellest, kuidas asjad on läinud.

Siiski dokumendist ei selgu, kas Halonen oli ise andnud loa või kas ta oli teadlik sellest, et Lipponen räägib tema ja Putini kohtumise üksikasju edasi Ühendriikide saatkonnale.

Soome endine spiiker ja peaminister Paavo Lipponen töötab nüüd Venemaad ja Saksamaad ühendama hakkava gaasitoru Nord Streami heaks. Ilta-Sanomatel ei õnnestunud temalt Wikileaksi paljastuse kohta kommentaari saada.