Siiani hoiab Soome rekordit Esko Aho, kes sai 1991. aastal peaministriks 36-aastaselt.

Praegu on maailma noorim peaminister Ukraina valitsusjuht Oleksiy Hontsharuk. Juulis 1984 sündinud Hontsharuk on Marinist üle aasta vanem.

Olgu märgitud, et Eesti kunagine valitsusjuht Taavi Rõivas oli samuti ametisse astudes 34-aastane. Naispeaministrit pole Eestil siiani veel olnud, samas kui enne Marinit on Soomes olnud isegi kaks naispeaministrit.

„Ma pole kunagi oma vanuse ega soo peale mõelnud,” ütles Marin vahetult pärast peaministrikandidaadiks nimetamist Iltalehtile.

Soome sotsid pidid kiirkorras leidma uue valitususjuhi, kui Sotsiaaldemokraatliku Partei juhi Antti Rinne pool aastat kestnud peaministriaeg läinud nädalal ootamatu lõpu sai. Esmalt lahkus Soome Posti töölepingutega seotud skandaali tõttu ametist tema parteikaaslane, riigifirmade minister Sirpa Paatero. Siis astus koalitsioonipartneri Keskerakonna survel tagasi ka peaminister Rinne ise, et vältida viiest parteist koosneva võimuliidu lagunemist.

Üks anonüümseks jäänud kohaliku Keskerakonna saadik kinnitas enne Rinne tagasiastumisteadet Ilta-Sanomatele, et partei usub praeguse koalitsiooni elujõudu, kuid seni oli laeval lihtsalt „vale kapten”. See ennustus paistab praegu paika pidavat: „uus” valitsus jätkab eelmise kokku lepitud tegevusi. Valitsusse kuuluvad praegu sotsid, Keskerakond, rohelised, Vasakliit ning Soome Rootsi Rahvapartei (RKP).

Parlament hääletab Marini - kes praegu hoiab transpordiministri portfelli - kandidatuuri üle teisipäeval.