Linnal, mille elanikest viimastel andmetel 97,8 protsenti kõneles emakeelena üht kahest riigikeelest (97,6 soome ja 0,2 rootsi keelt), paluti hiljuti vastu võtta 250 põgenikku. Üllatuslikult aga linnavolikogu keeldus seda tegemast.

Linnavolikogu liige Johanna Häggman ütles usutluses ajalehele Helsingin Sanomat, et „tõsisasi, et linn ei ole valmis majutama erakorraliselt ühtegi asüülitaotlejat, ei tähenda, et tegemist oleks rassistliku linnaga“.

Punane Rist väidab, et Foressa on ainus linn või alevik Soomes, kes sedavõrd põhimõtteliselt keeldub erakorraliselt pagulasi majutamast, kuigi linnas on toimunud mitu meeleavaldust nii põgenike majutamise vastu kui ka poolt, märgib ajaleht.

Häggmani sõnul on ta varjupaigataotlejate aitamise vastu, kuna linnal on omalgi raskuski küllaga. „Linna olukord on praegu väga väljakutsuv, mistõttu ei ole meil selle (varjupaigataotlejate majutamise) jaoks ressurssi,“ sõnas naine.

Väidetavalt on Forssa linnapea Sami Sulkko volikogu otsuses pettunud. „Ma arvasin, et Forssa jaoks on oluline reageerida võimalikult kiiresti, võtta [aitamisest] osa ja kanda oma osa vastutusest.,“ tõdes Sulkko. „[Varjupaigataotlejad] võiks aidata hoogustada ka linna õhustikku ning selle majandust.“