"Süvenev ja mitmekesistuv partnerlus Eesti, Läti ja Leeduga on meile oluline,“ ütles Soome riigipea täna parlamendis Eduskuntas suursaadikute päeval esinedes, kirjutab Verkkouutiset.

Põhjala euroliidu riikide Balti partnerid on Niinistö sõnul näidanud viimase 20 aasta jooksul kõva arengut ja andnud suure panuse kogu Läänemere regiooni tugevnemisele.

Põjamaade koostöö elab läbi uut renessanssi, uuenemise ajastut ka kaitsealane koostöö on uuel ajal eriti oluline. "Кoos on Põjamaad tugevad," tuletas Niinistö meelde Läänemere piirkonna elutätsust Soomele.

Niinistö järgis oma Eduskuntas peetud kõnes Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese liini. Ta tõdes nädalapäevad tagasi Kanava lehes, et "Balti kuuik" - Soome, Rootsi, Taani, Eesti, Läti ja Leedu – peab ühiselt seisma oma huvide eest.

Kui Põhjamaad elavad üle muutusi, siis sama toimub ka kogu Euroopas. Niinistö sõnul on käimas karm sobitumisprotsess, mille tagajärjed alles selguvad: "Üks asi on kindel: Euroopa positsioon ei saa olema endine."

Niinistö on arvustanud Euroopa Liidu kriisipakette ja pole alati olnud rahul viisiga kuidas ühenduses on kriisi lahendamisega tegeletud. Siiski ta ütles, et EL peab pingutama kogu olemasoleva jõga probleemidest vabanemiseks.

„Euroalast väljumine pole(ks) mingi lahendus,“ kinnitas Soome president parlamendis välisriikide suursaadikutele.