Keskparti kandidaat, valitsev peaminister Matti Vanhanen sai 18,6 protsenti häältest ning jääb teisest voorust kõrvale, vahendab YLE24.

Roheliste kandidaat Heidi Hautala kogus 3,5, põlissoomlaste Timo Soini 3,4 ja kristlaste Bjarne Kallis 2,0 protsenti häältest. Viimaseks jäi sõltumatu kandidaat Arto Lahti 0,4 protsendiga.

Tulemustes veidi pettunud Halonenil on kahju, et seekord käis valimas vähem inimesi kui eelmine kord 2000. aastal. Ta leiab, et kõrgema hääletusaktiivsuse korral oleks Soome juba esimese korraga presidendi saanud.

Samuti oma tulemustes pettunud Vanhanen lubas järgmises voorus toetada Niinistö. Vanhaneni sõnul aitas Haloneni vasakparteide koostöö. See näitab tema sõnul, et ka teised erakonnad peaksid mõtlema ühise tegevuse tõhustamisele.

Sauli Niinistö seevastu kavatseb järgmised kaks nädalat endast kõik anda ja kampaaniaga jätkata. Ta tunnistab, et pole mõelnudki mis saab siis, et teda ei valita presidendiks.

Kokku käis pühapäeval Soome presidenti valimas 73,9 protsenti põhjanaabrite valimisõiguslikest kodanikest. 2000. aastal oli see number 76,9.