Helsingi politsei teatel kavandas grupp varjupaigataotlejaid vana-aastaõhtul ilmselt samasugust tegevust nagu Kölnis. Helsingi politsei abijuhi Ilkka Koskimäki sõnul kogunes Helsingi raudteejaama alusesse tunnelisse üle tuhande varjupaigataotleja ning politsei kõrvaldas sealt kümneid ja pidas kinni mitmeid isikuid, vahendab Yle Uutiset.

Kirkkonummis Aavaranta vastuvõtukeskuses peeti aga kinni kuus isikut, keda Helsingi politsei teatel kahtlustati Kölni sündmuste sarnase tegevuse kavandamises.

Hiljem neljapäeval ütles aga Soome keskkriminaalpolitsei kriminaalülemkomissar Thomas Elfgren, et eeluurimise käigus ei ilmnenud midagi sellist, mis annaks põhjust uskuda, et Soomes oleks kavandatud samasugust laiamõõtmelist sündmust nagu Kölnis.

Soome politsei peadirektor Kolehmainen seletas neljapäeva õhtul erinevaid avaldusi sellega, et Helsingi politsei ja keskkriminaalpolitsei jälgisid uusaastaöö sündmusi erinevast vaatepunktist.

„Helsingi politsei vastutas uusaastaööl operatiivse välitöö eest, keskkriminaalpolitsei vastutusel on eeluurimine, nii et vaatenurk on erinev,“ ütles Kolehmainen.

Kirkkonummi vahistamiste ja Kölni sündmuste seoseid Kolehmainen ei kommenteerinud, sest see küsimus puudutab eeluurimist.

„Eeluurimisseaduse järgi annab uurimise sisu kohta informatsiooni uurimise juht,“ ütles Kolehmainen.

Kolehmaineni sõnul toimub uurimine Soome-siseselt.