Soome kriminaalpolitsei komissar Seppo Leinonen rääkis Ilta-Sanomatele, et teisi perekonna liikmeid kuritöös ei kahtlustata ning nende jaoks oli see suur šokk.

Oulu politsei sõnutsi on viie imiku tapmises kahtlustatav naine "töötav ema ja pereinimene". Naisel on olemas perekond, kellega ta elas koos, kui laibad leiti. Siiski surid lapsed politsei sõnutsi "enne naise praeguse perekonna aega".

Politsei esindaja Leinoneni sõnul ei ole surnud imikute isa veel teada, kuid mehe väitel ei ole see naise praegune mees.

Soomest Oulu linnas asuvast kortermaja keldriboksist leiti teisipäeval viie lapse laibad, vahendab Iltalehti.

Laibad avastati teisipäeval maja hooldustööde käigus. Nimelt hakkas järsku seal levima tugev lõhn ning politseil paluti tulla asja kontrollima.

Kinni on peetud ka 35-aastane naine, kes väitis, et oli kolme oma lapse surnukehad ühtse pambuna sinna boksi asetanud. Naise sõnutsi sünnitas ta lapsed 5-10 aastat tagasi omaenda kodus ning kõik lapsed sündisid naise väitel surnult. Hoolimata naise väidetest, leidis politsei kompsust kokku siiski viie lapse laibad.

Naine oli kolinud korterelamusse tegelikult alles mitu kuud tagasi ja politseinike arvates tõi ta laste surnukehasid sisaldanud kotid kaasa.

Naine ei osanud politseile öelda ratsionaalseid põhjuseid, miks ta laibad alles hoidis.

Politsei esindaja sõnul olid laibad äärmiselt lagunenud ja laste täpset vanust on seega väga raske määratleda. Siiski ütles politsei esindaja, et tegemist on "mitu aastat vanade" surnukehadega.

Nüüd hakataksegi laipadele läbi viima analüüse, et teha kindlaks võimalikult palju nende seotuse kohta naisega. Uurijate sõnul võivad ekspertiisid aega võtta kuid.

Politsei on algatanud kriminaalasja mitme tapmise paragrahvi alusel.