Politsei arreteeris üheksa isikut, kirjutab Helsingin Sanomat.

Sündmusel on pikk eellugu. Nimelt süttis täna kella 13.55 ajal bandidoste peokohast üle tänava asunud eramaja. Põlevast majast pääsesid napilt üks mees ja kolm last. Väidetavalt tekkis majas elanud mehel enne tulekahju algust mootorratturitega tüli. Mingeid varasemaid seoseid mehel tsikliklubiga ei olnud.

Politsei kahtlustab, et maja süüdati mootorrattajõugu liikme poolt. Gängi esindaja aga teatas STT-le, et neil pole süütamisega midagi pistmist ning võimud üritavat neid lihtsalt “sopaga üle valada”.

Gängi esindaja sõnul oli tegu kogunemisega, kus tehti ühispildistamine selle aasta jõulukaardi jaoks. Kohal olevat olnud umbes sada inimest, kellest osa oli piiramise ajaks juba lahkunud.

Politseil oli motomeeste kogunemine juba varem teada ning nad olid võimalikeks intsidentideks valmis.

“Me olime end valmis seadnud, et kuritegeliku grupeeringuna käsitletava seltskonna kogunemine ei seaks ohtu ülejäänud ühiskonna turvalisust,” selgitas Varkaude linna politseid esindav komissar Jyrki Haapala.

Piiramine kestis mitu tundi ja kohal oli mitmeid politseiüksusi, lõhkeainete erirühm ning kaitsejõudude tehnikat. Praegu ei ole veel teada, kas mootorratturite jõugu liikmed ka relvastatud olid, vahendab YLE Uutiset.