Soome keskkriminaalpolitsei uurib juhtumit mõrvakatsetena. Kahtlustavaid on esialgu kaks, kuid tapmiskatsetega võib olla seotud veel inimesi, vahendas Yle. Ründajad käskisid kõigepealt politseinikel relvad ära anda ning kohe pärast seda neid tulistati. Üks politseinik on haiglast juba välja pääsenud, teine on raskelt vigastatud, kuid ta elu pole ohus.

Politsei andis asjaolude kohta uue pressikonverentsi kella 17 ajal, vahendas ERRi uudisteportaal. Ajakirjanikele kinnitasid politseijuhid, et sündmused algasid, kui patrullpolitseinikud olid reageerimas tavapärasele väljakutsele. Seda, mis asjaoludel väljakutse tehti ja kes politsei Eestinmäki tööstuspiirkonda kutsus, praegu veel ei selgitatud.

Nii, kui politseinikud kohale jõudsid, ähvardati neid relvaga ja politseinikud pidid andma ära oma teenistusrelvad. Kohe pärast seda tulistati politseinikke.

Juhtivuurija Kimmo Huhta-Aho selgitas pressikonverentsil, et käimas on väga tõsine kriminaalmenetlus ning politsei ei soovi praegusel hetkel veel avada seda, kui palju nad juhtunu kohta tegelikult teavad, sest vabaduses olevat veel isikuid, kes soovivad väga teada saada, kui palju võimudel informatsiooni on. Seega jäid pressikonverentsil sisulise vastuseta küsimused, mis puudutasid kahtlustatavate isikuid ja juhtumi asjaolusid.

Õhtuses Yle uudistesaates kinnitas politseijuht Kolehmainen, et tagaotsitavaid õnnestus jälitada Tampere linna, kus meestel õnnestus siiski korrakaitsjate eest põgeneda ja minema kihutavast autost ka politseinike suunas tulistada. Korrakaitsjad viga ei saanud.

Samuti märgiti, et haavatud politseinikke pole veel ametlikult üle kuulatud - nendega on vaid arstide loal vesteldud.

Öösel alustas politsei tulistajate tabamiseks ulatuslikku operatsiooni, mille käigus kontrolliti kõiki Porvoost lahkuvaid sõidukeid ja saadeti taeva kohale neid otsima helikopter.