Eriti palju on hirmutavate klounide juhtumeid olnud Lõuna-Soomes Tuusulas. Politsei uurib nelja teisipäeval ja kolmapäeval aset leidnud juhtumit, vahendab Iltalehti.

„Vägivalda ei ole praeguse hetke informatsiooni järgi juhtumites kasutatud,“ ütles Järvenpää.

Klouniriietes inimeste hirmutamine võib Järvenpää sõnul vastata kuriteo tunnustele. Tegemist võib olla avaliku korra rikkumise ja ohuolukorra tekitamisega. Samuti võidakse selline tegevus kvalifitseerida ebaseaduslikuks ähvardamiseks.

Näiteks kolmapäevaseid klounijuhtumeid uuritakse ebaseadusliku ähvardamisena, sest klounidel olid kaasas kas terariist või löögirelv.

Teisipäeval Tuusulas lapsi hirmutanud klounidel olid juhtumist teataja sõnul käes pesapallikurikad ja ühel mootorsaag.

Soome politsei palub teismeliste laste vanematel sekkuda, kui klouni mängimisest on juttu või seda plaanitsetakse.

Kurjade klounide nähtus sai alguse USA-s selle aasta augustis ja levis sealt ka teistesse lääneriikidesse. Oktoobri keskel oli kurje kloune nähtud kõigis USA osariikides, Kanada 13 provintsist ja territooriumist üheksas ning veel 16 riigis.

Mõnede juhtumite puhul on tegemist lihtsalt naljaga, kuid inimesi on ka vahistatud. Klounidega on ähvardatud koole ning klouniintsidentidega on kaasnenud röövid ja rünnakud nii laste kui ka täiskasvanute vastu. USA Pennsylvania osariigis pussitas kloun väidetavalt ühe kooliõpilase surnuks.