„Briti lehed The Times ja The Independent on rääkinud, et Vene kindralid kohtusid eelmisel kuul Saksamaal salaja ameeriklastega, puudutades venelaste hoiatusi läänele seoses Ukraina ja Baltimaade olukorraga. Lehtede teatel hoiatasid venelased katsete eest tagastada Krimmi poolsaar Ukrainale, vägede lisamise eest Balti riikides või Ukraina relvadega abistamise eest. Venelaste sõnul on Baltimaades endiselt samasugune olukord kui Ukrainas, kus asjad viisid Venemaa tegutsemiseni,“ põhjendab Salolainen oma kirjalikku küsimust, vahendab ajaleht Kaleva.

Independenti teatel on Venemaa valmis igasuguseks võimalikuks tegevuseks, nii tuumarelvade kasutamiseks kui ka mittesõjalisteks operatsioonideks.

„Kas Soome valitsusel on informatsiooni sellise venelaste ja ameeriklaste kohtumise kohta Saksamaal ja kui on, milles oli küsimus ja kas on alust neil teadetel, mille järgi on Venemaa teatanud, et on valmis koguni tuumarelva kasutamiseks, kui tema soove arvesse ei võeta,“ küsib Salolainen.

Eduskunta töökorralduse järgi võib rahvaesindaja nõuda ministrilt vastust kirjalikule küsimusele viimase vastutusalasse kuuluva asja kohta. Küsimus võidakse esitada ka siis, kui Eduskuntal ei ole istungeid.

Minister vastab kirjalikule küsimusele 21 päeva jooksul hetkest, kui küsimus on valitsusele üle antud.

Salolainenilt küsiti, miks on oluline saada lisainformatsiooni Venemaa tuumarelvaähvarduste kohta.

„Terve talupojamõistusega peab mõistma, et Euroopas on väga tõsine olukord, kui Venemaa on tuumarelvadega ähvardanud,“ vastas Salolainen Lännen Mediale. „Ma küsin, kas Soome valitsus on ähvardamistest teadlik. Meie jaoks on tähtis saada selle asja kohta lisainformatsiooni.“