Samaarast pärit 19-aastane reamees Sergei Strotšihhin oli teenistuses ühes kordonis ning tal oli kaasas automaat AK-74 ja kaks padrunisalve kokku 50 padruniga, teatas Venemaa piirivalveteenistuse pressiesindus.

Kui märgati tema omavolilist lahkumist vahipostilt, alustas Vene piirivalve reservsalk otsinguid. Soome piirivalve teatas öösel Viiburi piirivalvesalga juhatusele, et põgenik on leitud Soome territooriumil.

Teenistuskaaslaste sõnul oli noormees ületanud Soome piiri kaubarongiga Vainikkala piiripunktis. Soome territooriumil oli ta tunginud ühte elumajja. Soome politsei teatel oli reamees käitunud agressiivselt, tulistanud mitu lasku õhku ning ärandanud perekonnale kuuluva auto.

Soome politsei asus Strotšihhinit jälitama. Piirivalvur tegi autoga avarii ja põgenes siis metsa.

Kui tema asukoht kindlaks tehti, piirasid selle ala ümber Soome piirivalvurid ja politseinikud.

Vene piirivalve pressikeskusest öeldi, et mingeid nõudmisi ei olnud desertöör esitanud. Olles sattunud väljapääsmatusse olukorda lasi noormees end maha. Viiburi rajoonis paiknevasse 102. piirivalvesalka oli sügisel sõjaväkke võetud Strotšihhin asunud teenima tänavu 2. aprillil. Teenistuskaaslased andsid talle positiivse hinnangu.