Halla-aho sidemete kohta Gates of Viennaga tuli neljapäeval vastuolulist informatsiooni. Tampere ülikooli uurija Jussi Jalonen juhtis oma blogis tähelepanu sellele, et Gates of Vienna veebilehel nimetatakse Halla-ahot kirjavahetajaks ja tõlkijaks. Halla-aho blogi Scripta avalehel on Gates of Vienna link, teatab Helsingin Sanomat.

Halla-aho sõnul on tegemist sõna tähendusnüansi erinevusega.

„See on kindlasti seotud sõna tähendusnüansi erinevusega ingliskeelse „correspondent“ ja soomekeelse „kirjeenvaihtaja“ vahel,“ ütles Halla-aho.

Kui Halla-aholt selle kohta täpsustust küsiti, mis tähendusnüansi erinevusega õigupoolest tegemist on, hakkas ta karjuma ega vastanud küsimusele.

Veebilehel Gates of Vienna on Halla-aho sõnul avaldatud kaks tema kirjutist inglise keelde tõlgituna. Üks käsitleb Soome relvaseadust ja teine immigrantide kuritegevust Soomes.

Halla-aho on Soome parlamendi halduskomisjoni esimees, kelle tööülesannete hulka kuuluvad muuhulgas immigratsiooni ja relvade kasutamist puudutavad seadused. Ta on olnud relvaseaduse karmistamise vastu.

Interneti blogilehtedest koosnev džihaadivastane võrgustik (Counter Jihad) tuli suure avalikkuse teadvusse, kui selgus, et Norra massimõrvas kahtlustatav Anders Behring Breivik on koostanud oma ideoloogia sama võrgustiku blogide põhjal.

Blogid on tugevalt islamivastased. Paljudes neist usutakse, et moslemid vallutavad Euroopa mõnekümne aastaga ja et selles on süüdi Lääne vasakpoolsed.

Breivik jälgis blogisid regulaarselt ja viitas oma 1500-leheküljelises manifestis Halla-ahole.

Kuigi Halla-aho ütles, et tunneb džihaadivastast liikumist halvasti, leidub tema blogi külalisteraamatus vestlusi „counterjihadist“

Näiteks 2008. aasta külalisteraamatus ütleb anonüümne kirjutaja, et kümnete miljonite immigrantide „import“ Euroopasse viib vältimatult suure sõjani ja selles on süüdi vasakpoolsed. Kirjutaja sõnul peavad džihaadivastased varsti lõpetama pelka debati väärtuste üle ja propaganda ning laskuma punase taseme suunas.

Halla-aho ei osanud seletada, mida punane tase tähendab.

„Ma ei kommenteeri neid apokalüptilisi visioone, aga halvas suunas oleme liikvel,“ ütles Halla-aho, viidates immigrantidega asustatud eeslinnadele Lääne-Euroopas.