End immigratsiooni- ja islamikriitikuks tituleeriv tamperelane Seppo Lehto kirjutab oma veebilehel, et kogub toetust samuti Põlissoomlaste ridadesse kuuluva parlamendiliikme Jussi Halla-aho Euroopa parlamendi valimiste kampaaniale. Veebilehel on suur foto, millel Lehto esineb parlamendihoone istungitesaali rõdul hitlerliku tervitusega, vahendab YLE Uutiset.

Veebilehe pealkiri on „Jussi Halla-aho europarlamenti – sinu, minu ja meie toetusel“.

„Toetagem koduseid väärtushinnanguid: koju saatmist kodustamise asemel,“ kirjutab Lehto.

Fotol oleva kuupäeva järgi selgub, et Lehto käis Eduskuntas eelmisel reedel. Eduskunta selgitas selle järgi välja, kelle külaline Lehto oli.

Ka Lehto Facebooki lehelt tuleb välja, et ta oli parlamendi liikme James Hirvisaari külaline. Facebookis on fotosid nii Lehtost kui ka Hirvisaarist erinevates kohtades parlamendihoones ringi käimas. Hirvisaari ise tänab Facebookis Lehtot külaskäigu eest.

Põlissoomlased tahavad nüüd Hirvisaari parteist välja visata. Partei juhatuse tegevkomisjon tegi üksmeelselt ettepaneku Hirvisaari väljaheitmiseks.

„Rääkisime asjast tegevkomisjonis täna hommikul ning olles Hirvisaari ära kuulanud, otsustasime üksmeelselt teha ettapaneku parteist väljaheitmiseks,“ ütles Põlissoomlaste parteisekretär Riikka Slunga-Poutsalo.

Parteisekretäri sõnul ei olnud põhjus ainuüksi Hirvisaari sõbra Lehto natsitervitus, vaid Hirvisaari pikaajaline tegevus.

Slunga-Poutsalo usub, et partei juhatus koguneb asja otsustama üsna pea.

Põlissoomlaste juhatuse tegevkomisjoni kuuluvad partei esimees Timo Soini, parlamendi liige Jussi Niinistö, parlamendi liige Hanna Mäntylä, parlamendi liige Juho Eerola ja parteisekretär Riikka Slunga-Poutsalo.