Stubb rõhutas, et sõjalist konflikti tuleb vältida lõpuni. Tema sõnul saab relvade asemel Ukrainat toetada rahaliselt läbi Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF), vahendas Iltalehti.

Peamine viis olukorra lahendamiseks on tema sõnul Venemaale uute sanktsioonide panemine, mille üle otsustatakse koos teiste Euroopa Liidu riikidega.

Soome Keskerakonna esimees Juha Sipilä taunib samuti president Ilvese ettepanekut, öeldes, et Soome ei saa saata relvi sõdivasse riiki.

"Asjade areng tundub väga kiire. Kõigepealt Venemaa relvastab separatiste ja siis Lääs relvastab Ukrainat," lausus Sipilä.

President Toomas Hendrik Ilves rääkis täna Tallinna ülikoolis mõttevahetusel Euroopa Komisjoni esimese asepresidendi Frans Timmermansiga, et Ukrainale tuleks võitlemiseks anda relvastatud abi, kuna Ukraina ei suuda oma vananenud sõjatehnikaga Vene armee vastu võidelda. Ta sõnas, et kui me Ukrainat relvadega ei aita, siis võidab selle sõja Venemaa.

Kaitseminister Sven Mikser ütles president Ilvese sõnu Delfile kommenteerides, et kuigi Eestil selliseid relvi pole, mida Ukrainasse saata, siis tuleks Euroopa Liidul ja NATO-l üldiselt Ukrainale anda kõike, mida too vajab, et konfliktis mitte alla jääda.

Sarnaselt Soome Keskerakonna esimehele ja ka välisministrile, leiab Eesti Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa, et tuleb teha kõik, et kriis lahendada diplomaatiliselt. Sama positsiooni on varem avaldanud ka Saksamaa kantsler Angela Merkel.