„See on kindlasti selle tulemus, et olles kaks aastat Euroopa parlemendi inimõiguste komitee esimees, tegin Venemaa inimõiguste küsimustes palju ära. See on nüüd kindlasti tasu selle eest,“ ütles Hautala YLE Radio Yksi saate „Ykkösaamu“ intervjuus Verkkouutiste vahendusel.

„Venemaal ei peeta lugu sellest, kui inimõiguste küsimustele tähelepanu pööratakse ja kerge on siis süüdistada terrorismi toetamises,“ nentis Hautala.

„Ykkösaamu“ teatas, et Vene meedias on lausa väidetud, et Hautala koordineerib terroristide tegevust Venemaal. Lisaks sellele on väidetud, et Hautala eesmärk on Tšetšeenia eraldamine Venemaast.

„Ma ei tea õieti, kas peaks nutma või naerma. Õnneks ei suuda Soomes keegi nendesse juttudesse tõsiselt suhtuda. Ketistatud meediamaailmas on loomulikult riigi ametlikud propagandakanalid,“ kommenteeris minister.

Hautala sõnul usub ta, et Venemaa kodanikud ei usu enam propagandat.

„Vanad meetodid hakkavad ennast ammendama,“ ütles Hautala, kes enese sõnul on kontaktis Venemaa opositsiooniliidritega.

„Venemaa ametlikul juhtkonnal on ehk selline kahetsusväärne kalduvus, et nad sunnivad valima, et kui suhelda opositsioonijuhtidega, siis kanalid ametliku juhtkonna juurde samal viisil ei avane,“ rääkis Hautala.