Ida-Helsingis Vesalas ühes kortermajas naist kinni pidanud 37-aastane mees mõisteti süüdi vabaduse võtmises, suguühtesse sundimises ja peksmises, vahendab Ilta-Sanomat. Mehele määrati karistuseks reaalne aasta ja kümne kuu pikkune vabadusekaotus. Lisaks peab mees maksma naisele 3600 eurot kompensatsiooni

Kuritegu sai alguse 2007. aasta maikuus, kui ohvriks osutunud naine kohtas Helsingi kesklinnas kaht meest, kellega koos mindi õhtut jätkama kõnealusesse korterisse. Mingil hetkel puhkes korteris purjus meeste vahel tüli, mille käigus sai ootamatult hoobi rinda ka naine.

Üks meestest lahkus korterist järgmisel päeval. Korterisse jäänud mees naist minema ei lasknud, vaid lukustas korteri ukse. Naine pidi vangistuses viibima kuni järgmise nädala esmaspäevani, olles sunnitud vägivalla hirmus astuma oma vangistajaga ka seksuaalvahekorda. Mees ei lasknud naist välja, ehkki too rääkis, et põeb suhkruhaigust ning tal pole kaasas ravimeid, insuliini ega veresuhkrumõõtjaid.

Neljandal päeval kirjutas naine paberilehele abipalve ning viskas selle aknast välja. Viiendal ööl libistas ta postkastiavause kaudu ukse taha uue abipalve ning selle avastas trepikojast maja koristaja, kes viis leiu hoone hooldusfirmasse.

Kaks hooldusfirma meest läksid seepeale ukse taha kella helistama. Mees kinnitas küll neile, et kõik on korras, kuid naine raputas tema selja taga pead ja pääses lõpuks vangistusest välja.