Ajaleht Kyiv Post teatas neljapäeval, et Motorola tunnistas 3. aprillil telefonikõnes, et on mõrvanud 15 sõjavangi, vahendab Ilta-Sanomat.

„Mind ei huvita m****gi, milles mind süüdistatakse, usu või ära usu,“ tsiteerib Kyiv Post Motorolat. „Ma tulistasin 15 vangi surnuks. Mind ei huvita m****gi. Ei kommenteeri. Ma tapan, kui tahan. Kui ei taha, ei tapa.“

Šelomovski kohtus Motorolaga esimest korda Donetski lennuväljal, kui intervjueeris teist mässuliste väepealikut Mihhail „Givi“ Tolstõhhi.

Šelomovski räägib, et kui Givi oli heatujuline ja poseeris kaamera ees, siis Motorola saatis ajakirjanikud ropult pikalt ja keelas igasuguse pildistamise. Ta väitis, et ajakirjanikud paljastavad mässuliste asukoha.

„Ta ei meeldi mulle. Üldiselt tulen ma inimestega hästi toime. Temaga ei tulnud. Givi paistis piltidel esindusliku kõrgema sõjaväelasena, Motorola aga paistis tavalise reamehena. Ma ei tea, võibolla on ta hea võitleja. Tal on väga imelik stiil,“ räägib Šelomovski.

Teisel korral kohtus Šelomovski Motorolaga detsembris Donetski Lenini väljakul. Tegemist oli piduliku üritusega.

„Teda peeti kangelaseks. Kõik naised tahtsid end temaga pildistada lasta. Naised olid temast palju pikemad. Ta ei ole eriti võluv mees ja ma ei pea teda ka eriti arukaks,“ kirjeldab Šelomovski.

Šelomovski ei ole üllatunud, et Motorola väidab, et on sõjavange tapnud. Šelomovski on näinud oma töös sõja tõelist iseloomu ja ütleb, et sõjavangide tapmise põhjuseks piisab kehvast päevast.

„Sõda mõjub inimestele nii. Nad alandavad vaenlasi täiega. Nad naudivad võimutunnet otsustada teise inimese elu üle. See on hull võim,“ ütleb Šelomovski.