„Me suhtume sellesse nii, et informatsioon põhineb esialgu al-Shababi oma Twitteri kontol,“ ütles Portaankorva Helsingin Sanomatele.

„Ka see on võimalik, et tegemist ei ole al-Shababi ametliku Twitteri kontoga,“ lisas Supo ekspert.

Portaankorva sõnul on kuulujuttudes palju segast.

„See ei kahanda siiski meie jõupingutusi,“ lisas ta.

Saksa ajaleht Die Welt teatas pühapäeva õhtul oma veebilehel, et Nairobi Westgate'i ostukeskuse ründamise eest vastutab rahvusvaheline pühasõdalaste grupp.

Die Welti terrorismi teemadele keskendunud ajakirjanik Florian Flade viitas Twitteri kontole, mis arvati olevat Somaalia terrorirühmituse al-Shababi ametlik kommunikatsioonikanal. Ajaleht avaldas 12 nime, mille hulgas on Ismael G, kelle elukohaks on nimetatud Helsingi.

Araabia telekanali Al Jazeera ajakirjanik Hamza Mohamed ütles hiljem Twitteris, et al-Shababi kõneisiku sõnul oli see nimekiri välja mõeldud.

Twitteri konto, kus nimekiri avaldati külmutati hiljem.

Al-Shababi esindaja ütles esmaspäeval BBC-le, et Nairobi ründajate hulgas on kindlasti britte ja ameeriklasi.

Supo uurib siiski võimalikke seoseid Soomega ja Helsingin Sanomate andmetel on Supol kontaktisik ka Nairobis.

Portaankorva peab ebatüüpiliseks, kuid võimalikuks, et terroriorganisatsioon avaldab nimekirja rünnaku toimepanijatest. Avalikkuse tähelepanu püüdmine on tema sõnul üks terrorismi eesmärke.

Portaankorva sõnul on al-Shababi toetajaskond viimasel ajal vähenenud. Rühmituse vägivaldse tiiva juhtkond suhtub Supo informatsiooni järgi välismaalastest võitlejatesse lisaks kahtlustavalt.

„Mida muud selle nimekirjaga taotletaks, kui rahvusvahelise tegevuse rõhutamist. See ei sobi kokku selle pildiga, mis meil al-Shababi praegusest olukorrast on,“ ütles Portaankorva.

Ka Soome siseminister Päivi Räsänen on kaitsepolitseilt kuulnud soomlaste võimalikest sidemetest rahvusvaheliste terroriorganisatsioonidega.

„Kui seotus Soomega kinnitust leiaks, poleks ka see võimudele otsene üllatus,“ ütles Räsänen siseministeeriumi pressiteates.