Soome ilmateenistuse valvemeteoroloogide teatel mõõdeti hommikul Soome lahel suurimaks kümne minuti keskmiseks tuule kiiruseks 29 meetrit sekundis Kirkkonummi Mäkiluoto jaamas. Tuulemõõtur asub 31 meetri kõrgusel merepinnast, mistõttu ei ole mõõtmistulemus päris võrreldav ennustustes kasutatava kümnemeetrise kõrgusega.

Soome ilmateenistuse ajalooliste andmete järgi ei ole Soome lahe mõõtmisjaamades varem nii tugevat tormituult mõõdetud, kuid Soome lahe mõttelisest piirist vahetult läänes asuvas Hanko jaamas mõõdeti 1995. aastal 31 meetrit sekundis. Tõsi küll, varasematel aastakümnetel viidi mõõtmisi läbi palju harvem kui tänapäeval.

Tingimused Soome lahel on olnud väga keerulised. Lained on olnud erakordselt kõrged. Helsingi lainepoi mõõtis laine kõrguseks 5,2 meetrit. Soome ilmateenistuses olukorda merel jälgivate valvemeteoroloogide teatel oli kõrgeim üksik laine reedese tormi ajal umbes 9,4-meetrine. Sama number on mõõdetud 2001. aasta 15. novembril edelatormi ajal. Nii edela- kui idatuuled võivad tekitada nii kõrgeid laineid, kuid sellest kõrgemaks laine Soome lahe kitsuse tõttu väga kasvada ei saa.