Puhkekülas on 540 ruutmeetrine palkidest peahoone, kus on saun, joogaruum, kino, presidendi töökabinet ja magamistuba, köök ning elutuba. Lisaks sellele on kompleksis eraldi 120-ruutmeetrine saunahoone koos basseiniga, kolm VIP-külalistele mõeldud 100-ruutmeetrist palksuvilat ning teenindavale personalile mõeldud 360-ruutmeetrine ehitis. Territooriumile on ehitatud ka paadisild kalapüügi tarbeks ja oja ületavaid sildu. Rovaniemis ootab transporti ja Venemaal valmivat kullast tornikuplit ka kirik, kirjutab Rakennuslehti.

Puukeskus vastutas projekti kui terviku eest. Ettevõte tarnis kõik ehitusse puutuva (välja arvatud mööbli, mis tuli Itaaliast) ja teostas ka ehitusjärelvalvet. Allhankijatena tegutsesid teiste hulgas palkkonstruktsioonide tootjad Arctic House ja Ikihirsi. Elektritööd- ja soojustustööd tegi Lämpölukko ning kommunikatsiooni- ja elektritööd Ahola. Kogu kompleksi ja peahoone arhitekt on Hannu Voutilainen.

Medvedevi puhkeküla asub Umba jõe ääres teedeta maastiku taga ja sinna tuleb 55 kilomeetrit helikopteriga lennata. Suvila täpset asukohta turvakaalutlustel ei öelda.