Piraadid olid võtnud mehe ja tema naise ning lapse pantvangi, ning nõudsid, et ta lahkuks koos perekonnaga jahilt, kirjutab Reuters. Mehe päritolu ja rahvus teada ei ole.

"Ta lasti maha pärast seda, kui ta keeldus lahkumast oma jahilt ja astuma Baraawe linnas kaldale," ütles Baraawe elanik Ali Shuke. "Mees suri silmapilkselt ja teised pantvangid toodi maale. Naine ja poiss viidi linna lähedale džunglisse." Ohvrite jaht triivib kohalike elanike teatel rannikul. See, et Somaalia piraadid pantvange tapavad, on haruldane.

Keenia sadamas Mombasas baseeruva merendusettevõtte kinnitusel hõivati jaht möödunud esmaspäeval Keenia rannikul Lamu lähistel.

Barawe ümbrust Somaalias kontrollib Al-Qaida seostega islamirühmitus Al Shabaab. Nende esindaja kinnitusel oli tapetud mees pärit Lõuna-Aafrika Vabariigist, Lõuna-Aafrika Vabariigi välisministeeriumi kinnitusel ei olnud aga tegemist nende kodanikuga. Piraadid ütlesid möödunud nädalal, et tegemist on brittidega. Suurbritannia välisministeeriumi kinnitusel uurivad nad toimunut.