Oma teate järgi toetab ja säilitab Soldiers of Odin oma piirkonna turvalisuskultuuri ja edendab kodanike omaalgatuslikku elukeskkonna turvalisuse tagamist. Ühendus võib muu hulgas tegelda kirjastamisega, korraldada loosimisi, pidada kohvikut ja müüa rõivaid, vahendab Yle Uutiset.

Soome patendi- ja registrivalitsuse heaks kiidetud mittetulundusühenduste reeglite järgi võivad ühenduse liikmeteks saada isikud, kes kiidavad heaks ühenduse eesmärgi. Ühendusel on juhatus, millesse kuulub esimees ja veel kaks liiget.

Pärast registreerimist on organisatsioon Soldiers of Odin võtnud ühendust tänavapatrullide vastu loodud klounide grupiga Loldiers of Odin. Odini sõdalased on nõudnud, et Loldiers of Odin lõpetaks Soldiers of Odinile viitava nime kasutamise.

Loldiers of Odin on Soldiers of Odinile sotsiaalmeedias vastanud, et nende arvates on ühenduse klounidega segi ajamine võimatu.

Eelmisel nädalal ametlikult asutatud ühendus on registreeritud Lapimaal Kemis.

Soome mittetulundusühenduste registris on Soldiers of Odin ry (sm. k rekisteröity yhdistys – registreeritud ühendus) aadressiks märgitud selle juhi Mika Ranta aadress.