Vene mereväe ülema abi esimese järgu kapten Igor Dõgalo sõnul jõudis vahilaev Neustrašimõi ettenähtud ajast varem kohale ja alustab oma patrullülesandeid ning Vene kaubalaevastiku kaitsmist nn Aafrika Sarve piirkonnas ja Adeni lahes, vahendab infoagentuur RIA Novosti.

Dõgalo ütles, et kuna kallaletungid kaubalaevadele on viimasel ajal Somaalia piirkonnas järsult suurenenud, siis otsustas Vene kaitseministeerium ja mereväe peastaap jätta mitmed planeeritud Vahemere sadamate visiidid ära ning hoida sel moel aega kokku.

Vene mereväe ülema abi märkis, et sõjalaev võib osaleda piraatide vastastes ühisoperatsioonides koos teiste riikide sõjalaevadega. Varem oli Dõgalo selle võimaluse välistanud, samuti oli ta öelnud, et Neustrašimõi ei hakka piraatide poolt vallutatud Ukraina kaubalaeva Faina ründama.

Faina kaaperdati 25. septembril. Laeva pardal on üle kolmekümne tanki T-72, samuti on Ukraina rahvasaadikute andmetel seal ka turmtule andmiseks mõeldud raketiseadeldised. Eile sai teatavaks, et lunaraha ootavad piraadid ähvardavad laeva 20-liikmelise meeskonna, kelle seas on ka Läti kodanik, ööpäeva jooksul tappa.

Balti mere laevastikku kuuluv Raketifregatt Neustrašimõi väljus Kaliningradi oblasti sõjasadamast Baltiisk (kuni 1946. aastani Pillau) 24. septembril.