Kiri saabus e-postiga ametiühingu veebilehel leiduvale aadressile. Sellele oli alla kirjutanud Edward Joseph Snowden ning saatja IP-aadress on registreeritud USA Põhja-Carolina osariigis, vahendab Lenta.ru.

Pärast mitmeid sisemisi nõupidamisi võttis ametiühing vastu otsuse oma välismaa kolleegi toetada (Snowden töötas kuni 2009. aastani USA luure keskagentuuris CIA-s). Ametiühingukomitee esimees Aleksei Lobarev saatis pöördumise Venemaa presidendi inimõiguste nõukogu liikme Anatoli Kutšerena nimele. Selles paluti anda Snowdenile edasi informatsioon Vene kolleegide valmisoleku kohta osutada talle vajalikku abi.

Jutt käib eelkõige olmelise abi osutamisest. „Uued riided, tekk, patareid elektroonilistele seadmetele või laadimisseadmed, võibolla on talle tahvelarvutit vaja sugulastega suhtlemiseks. Kõike seda ja muid vajalikke esemeid oleme me valmis talle pakkuma,“ ütles Lobarev. Informaatori võimalikku vastuvõtmist ametiühingusse ta ei maininud.

Snowdenile vabatahtlikult juriidilist abi pakkuv Kutšerena ei ole veel jõustruktuuride veteranide kirjale vastanud. 19. juulil teatas ta, et saab venemaalastelt suurel hulgal telefonikõnesid, milles pakutakse vaesele ameeriklasele abi. „Sealjuures pakuvad neiud talle peamiselt elamispinda ja abieluperspektiivi, mehed aga finantsabi,“ ütles Kutšerena.