New York Timesi intervjuust selgub, et Snowden valis välja dokumentalist Laura Poitrase ja Guardiani ajakirjaniku Glenn Greenwaldi, sest nemad ei ole lasknud Ühendriikide valitsusel end heidutada, vahendab BNS.

"Pärast 9/11 loobusid paljud tähtsaimad Ameerika väljaanded võimu kontrolli rollist - ajakirjaniku kohustusest valitsuse liialdustele vastu astuda - hirmust kõrgendatud rahvusluse perioodil ebapatriootlikuna näida ja turult karistada saada," ütles Snowden ajakirjanik Peter Maassile Times Sunday tarvis.

"Laura ja Glenn on ühed vähestest, kes rääkisid sel ajajärgul kartmatult ka vastuolulistel teemadel, hoolimata isegi hävitavast isiklikust kriitkast, ja selle tulemusena sai just Laurast hiljuti paljastatud programmide märklaud."

Poitras näitas tema sõnul üles vaprust, kogemusi ja oskusi, ajakirjaniku jaoks kõige ohtlikuma ülesande - "maailma võimsaima valitsuse salajastest väärtegudest teavitamise" - läbiviimiseks hädavajalikke omadusi.

Snowden kohtus mainitud kahe ajakirjanikuga Hongkongis, kus nad filmisid temaga intervjuu.

Tema sõnul paistis ajakirjanikke häirivat, et ta oli oodatust noorem, teda omakorda ärritas, et ajakirjanikud tulid kohale lubatust varem.

Pointras "kahtlustas mind rohkem kui mina teda, ja ma olen ometi kuulus paranoik".