Cooper arvab, et Antonovi ja teise aktsionäri Raimondas Baranauskasega seotud arvetele võidi üle kanda üle miljardi liti (290 miljonit eurot), teatab Leedu Delfi.

Snorase pankrotihalduri hinnangul on vahe nende varade, millega Snoras võib arvestada kui oma käsutuses olevatega, ja kreeditoride nõuete vahel praegu vähemalt kaks miljardit litti (580 miljonit eurot). See on pangast kadunud aktivate tagajärg.

Cooperi sõnul näitab kogemus, et tihti paljastavad majanduslikud probleemid pettuse. Need on omavahel seotud. Ka Snoras ei läinud pankrotti mitte eelkõige majanduskriisi pärast. Põhjus on ilmselt pettus.

„Me üritame jälile jõuda väga suurtele rahasummadele. Kas see on pettuse või tehingute tulemus, tuleb veel välja selgitada. Pole meie otsustada, kas see on pettus. Minu arvates on pettuse märgid olemas. Pole mingeid loogilisi seoseid. Meil ei ole aga veel olnud võimalust härra Antonovit ja härra Baranauskast küsitleda. Mul oleks hea meel, kui saaksin teada, et on olemas kokkulepe, mille järgi tagastatakse raha Snorasele,“ ütles Cooper.

Cooperi sõnul on teada, kuhu suurem osa rahast saadeti. Selle liikumine on kindlaks tehtud, aga see ei tähenda, et raha oleks leitud ja tagastatud. Üritatakse jälile jõuda 1,063 miljardile litile, mis saadeti Šveitsi pankade arvetele ja tundub, et jõudsid Antonovi ja Baranauskasega seotud arvetele. Süvenetakse ka välja antud 22 laenu kogusummas 551 miljonit litti (160 miljonit eurot). Need müüdi maha Kaimani saartel ja Briti Neitsisaartel registreeritud ettevõtetele.

Kreeditoride nõudeid on Cooperi sõnul ligikaudselt kaheksa miljardit litti (2,3 miljardit eurot). Pool sellest summast moodustab hoiuste kindlustusfond. Endiste aktsionäride tegevuse tulemusena kadus vähemalt kaks miljardit litti ja see on Cooperi sõnul väljakutse.

Küsimusele, mida arvata panga nimel soetatud luksuskorteritest Vilniuse vanalinnas ja tohutust residentsist Prantsusmaal Nice'is, vastas Cooper, et paljudel juhtudel on edukatel äridel omanike edukuse kohta sümbolid. Kui jutt käib kasumlikest ettevõtetest, ei ole keegi vastu. Praegusel juhul võib kahtlustada, et suurema osa nende ostude eest tasus pank. Cooperi kontrolli all on praegu kolm korterit Vilniuses ja hulk luksusautosid.

Kui Cooperi sõnul tuleb kiiresti hakata tegelema sellise vara müügiga, mille väärtus kiiresti langeb, siis odavnevad ju ka autod?

„Need on erilised autod. Selliseid koguvad kollektsionäärid. Ma olen veendunud, et tulevikus saab sellest hea investeering. Need ei ole reaautod, mida kiiresti alla hinnatakse,“ vastas Cooper.

Kui Cooperilt küsiti, milline on tema töötasu, vastas ta, et see määratakse kindlaks kreeditoride koosolekul. Enese väitel ei tee ta seda tööd aga raha pärast.