Uniani korrespondendi sõnul ütles Lõssenko, et Vene väed jätkavad natsi-Saksamaale iseloomulikku propagandat ja jagavad elanikele lendlehti selle kohta, kuidas käituda Venemaa "rahuvalvajatega".

Lendlehtedel oleva info kohaselt ei tohiks elanikud mitte mingitel asjaoludel takistada Vene vägede liikumist. Samuti peavad elanikud näitama Vene sõjaväelaste vastu üles maksimaalset poolehoidu.

"Pidage meeles - nad tulid Teid kaitsma Ukraina ebaseadusliku armee terroristide eest," seisab lendlehel.

Lisaks peavad elanikud suhtlema "vabastatud aladel" ainult vene keeles ning andma infot "Ukraina armee ebaseaduslike territoriaalsete formeeringute paiknemise kohta".

Samuti palutakse koostada nimekirjasid Ukraina armee sõjaväelastest, Maidanist osavõtjatest, kodanikuühenduste aktivistidest ja rahvusvähemuste kogukondade aktivistidest, et need siis üle anda rahuvalvajate armee juures asuvatele FSB töötajatele.

Kodanikke hoiatatakse ka selle eest, et iga kell võivad "Vene rahuvalvevägede" sõdalased vajada nende elupinda enda majutamiseks.

"Uskuge - Venemaa Föderatsiooni kaitseministeerium garanteerib, et mitte kedagi Teist lihtsalt niisama maha ei lasta," seisab lendlehel.

Lendlehe lõpuks on kirjas aga suurelt väide, et "Vene Föderatsiooni rahuvalvejõud tegutsevad vastavuses Genfi 1949. aasta konventsiooniga".

Ukraina vabatahtlike pataljoni "Dnepr-1" komandör Vladimir Šilov kinnitas paar päeva tagasi, et Vene väed on võtnud oma kontrolli alla Novoazovski linna Ukraina kauguosas.