"Teatan oma koalitsioonipartneritele, et seon tänase hääletuse meie tuleviku üle Euroopas usaldushääletusega," ütles Radičová pärast ummikusse jooksnud kõnelusi Euroopa stabiilsusmehhanismi toetamise üle, vahendab BNS.

"Peaminister ei saa lubada Slovakkia jäämist isolatsiooni," ütles Radičová pärast valitsuskoalitsiooni kuuluva Vabaduse ja Solidaarsuse Partei (SaS) otsust hääletada parlamendis EFSF-i tugevdamise vastu. "Mul on kahju, et meie partner võimaliku kompromissiga ei nõustunud," lisas peaminister, avaldades lootust, et võimalus EFSF-i tugevdamiseks päästetakse kordushääletusel opositsiooni toetusega.

"Soovin väga, et meil oleks täna edukas hääletus, ent kui see nii ei lähe, tuleb kordushääletus," ütles valitsusjuht.

Radičová koalitsioonil on 150-kohalises parlamendis 79 kohta. Peaminister vajab EFSF-i hääletuse võitmiseks kas SaS-i 22 häält või abi ekspeaminister Robert Fico vasakpoolselt opositsiooniliselt Smer-SD blokilt.

Fico ütles, et ei osale teisipäevasel hääletusel, kuid teda võib veenda hääletama kordushääletusel Euroopa finatsstabiilsuse fondi tugevdamise poolt.

Ülejäänud 16 euroala riiki on 2010. aastal moodustatud 440 miljardi euro suuruse stabiilsusmehhanismi muudatused heaks kiitnud.