Intsident toimus Maskavas Forštate (Moskva eeslinn) linnaosas Gogoli tänaval, kus transpordiameti (Rīgas Satiksme) kontrolör tegi hoiatuslasu õhku, mis tõi kaasa tema vallandamise transpordiametist.

Infoagentuuri LETA teatel käib jutt samast meeskontrolörist Roberts Akermanisest, kes alles 2. aprillil „paistis silma" teise piletita reisija peksmisega.

Asja uurimisel selgus, et vallandatud kontrolöri ja transpordiameti tunnistused erinevad tunduvalt. Politseisse pöördus mees vaid mõne aja möödudes.

Akermanise sõnul tekkis tal 24. aprilli hilisõhtul mahapõlenud sünagoogi juures konflikt „jänesega", kes loopis teda kividega.

„Selleks, et päästa oma elu, kasutasin lahingrelva ja tulistasin õhku," selgitas kontrolör, kelle sõnul on tulirelv tal alles sellast ajast alates kui ta veel „struktuurides" töötas.  

Rigаs Satiksme pressikeskusest selgitati agentuurile, et kontrolöri ebaadekvaatne käitumine provotseeriski „jänese" kallaletungi. Lisaks oli relva kasutamine olukorras lubamatu.  

Kontrolör sattus meedia tähelepanu alla juba teist korda kuu jooksul. Läti riigipolitsei uurib 2. aprillil südalinnas Raiņa bulvaril toimunud „jänese" peksmise intsidenti.   

Toona väitis transpordiamet oma erakorralisel pressikonverentsil, et piletita reisijat keegi maha ei paisanud, kuna ta komistas ja kukkus ise. Kohale saabunud Akermanis rääkis aga kontrolöri raskest ja ohtlikust elust.

Läti riigipolitsei uurib juhtunut.