Informatsioon selle kohta koos fotodega ilmus sotsiaalvõrgustikesse pühapäeva õhtul ja kutsus esile skandaali. Balaba tegevuse mõistis hukka enamik Odessa ajakirjanikke, ühiskonnategelasi, poliitikuid ja isegi enamik Odessa Maidani aktiviste, vahendab Interfax-Ukraina.

Balaba ise on veendunud, et toimis õigesti. „Jah, täna süütasin ma igaveses tules kolm Colorado linti. Ja ma tegin seda selleks, et see on laest võetud sümbol, mitte „võidu lint“, mis on välja mõeldud piiratud Moskva PR-meeste poolt. Muide ma tean selle isiklikult välja mõelnud daami ees- ja perekonnanime. Pärit on ta Novosibirskist, vanaema on tal usbekitar. Hea inimene. Ainult ajusid tol hetkel ei piisanud, Vlassovi linti ei panda „võidu sümboliks“... See pole mingi võidu sümbol, vaid harimatute Putini PR-meeste bluff ja rämps. See lint on puhtakujuline goebbelslik propaganda. Lisaks sellele on see praegu Ukrainas vallutajate ja okupantide sümbol. Mille ees kummardada? Miskipärast ei mõista ma teie hüsteerikat,“ kirjutas Balaba Facebookis.

UDAR-i Odessa oblastiorganisatsiooni juht Andri Jussov ütles, et Balaba tegevus on tema isiklik initsiatiiv, mis pole seotud partei seisukohtadega.