Kiievi Ajalehe Ukrajina Moloda teatel on valgustatud tahvlitel lisaks Halõtšõna diviisi - 14. Waffen-Grenadier-Division der SS Galizische - sümboolikale ka suur kiri „Ukraina diviis Halõtšõna. Nad kaitsesid Ukrainat".

Paraku puudub reklaamplakatitel info väljaandja ja tellija kohta.

Lvivi oblastivalitsuse sisepoliitika osakonna juht Ihor Ožijevski teatas, et tema ametkonnal pole nende reklaamstendidega mitte midagi pistmist.

Ka oblasti nõukogus ei teata plakatite ilmumise initsiaatoritest midagi. Linnanõukogu pressiteenistus oletas, et tegu on sotsiaalse reklaamiga, kuid midagi täpsemalt öelda ka ei osatud.

Ukraina Relva-SSi diviis Halõtšõna

Infoagentuur Novõi Region oletab, et reklaami taga seisavad siiski linnaisad, kuna selle kasuks räägib just fakt, et plakatitel puuduvad tellija andmed.

Relva-SSi diviis Halõtšõna moodustati sarnaselt 13. diviisiga „mitte-aaria" vabatahtlikest. Sinna soovis astuda 80 000 ukrainlast. Mõlemad diviisid osalesid sügisel 1943 partisanidevastastes operatsioonides üle Euroopa.  

1944. aasta juuli keskel peeti Nõukogude vägedega maha raske Brodõ lahing, kus diviis peaaegu purustati. Seejärel formeeriti see ümber ning saadeti Slovakkiasse ja Sloveeniasse partisanidega arveid klaarima.

17. märtsil 1945 lõid Ukraina emigrandid rahvuskomitee ning diviis nimetati ümber Ukraina Rahvusarmee 1. diviisiks, mis andis end 8. kuni 11. maini brittidele ja ameeriklastele vangi.