Ajaleht Diena teatas, et esmaspäeval arutas seda küsimust rahvuslaste erakonna juhatus, vahendab Läti Delfi.

„Me arutasime seda partei juhtkonna tasemel. Rasnačs tunnistas oma süüd ja vabandas avalikkuse ees,“ ütles Dienale rahvuslaste ühenduse kaasesimees Gaidis Bērziņš.

Bērziņši sõnul ei saa partei anda hinnangut selle kohta, kas minister rikkus mingit seadust, sest see on õiguskaitseorganite pädevuses, kuid kolleegid kutsusid Rasnačsit üles edaspidi sellisest tegevusest hoiduma.

Rasnačs kolis sel kevadel uude elukohta ning vedas oma kapi sinna ministeeriumi väikebussiga.

Ministri pressiesindaja Andris Vitenburgs kinnitas, et Rasnačs kasutas 30. märtsil oma lõunapausi kapi vedamiseks „kiiremas korras“ ministeeriumi omanduses oleva väikebussiga Volkswagen Caravelle Āgenskalnsi linnaosast Riia kesklinna. Kütuse eest andis Rasnačs justiitsministeeriumi autojuhile 20 eurot ega nõudnud aruannet selle summa kulutamise kohta.

Hiljem palus Rasnačs vabandust kõigi ees, kellele põhjustas oma tegevusega kahju. Ta tunnistas, et see oli professionaalse eetika vastane.

Läti peaminister Māris Kučinskis teatas, et kasutades teenistuslikku transporti isiklikeks vajadusteks andis Rasnačs teistele riigiametnikele halba eeskuju. Kučinskise sõnul on selline tegevus lubamatu.

Asja uurib ka Läti korruptsiooni ennetamise ja tõrjumise büroo (KNAB).