Rünnakut ning sõduri tapmist kinnitas ka Ukraina kaitseministeerium.
Praeguseks pole teada, kes on ründajad. Ukraina kaitseväe pressiesindaja sõnul kandsid ründajad maske.

Kaitseväe pressiesindaja Vladislav Seleznjovi sõnul pole teada, kes on rünnaku taga. Tema kirjeldusel olid ründajad "tundmatud, täisvarustuses ning nägu kinnikaetud."

"Üks Ukraina sõjaväelane sai haavata kaelast ja rangluust. Meie oleme nüüd barrikadeerunud teisele korrusele. Peakorter ja meie ülem on ära võetud. Nad tahavad, et me paneksime relvad maha, aga me ei kavatse alla anda," lausus üks Ukraina sõjaväelane varem.

"Meile joostakse tormi. Meid on siin 20 inimest, lisaks 10-15 teisi, nende seas naisi," lausus viiendale telekanalile tundmatuks jäänud sõjaväelane. Kaelast sai tema sõnul haavata üks väeosa ohvitseridest. Ühe sõjaväelase haavatasaamist kinnitas ka Ukraina sõjaväe pressiesindaja.

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk kinnitusel hakkasid Vene sõdurid tulistama Ukraina kaitseväelaste suunas. Konflikt on muutumas poliitilisest sõjaliseks, ütles Jatsenjuk. Vene sõdurid hakkasid tulistama Ukraina kaitseväelasi, seega on tegu sõjakuriteoga, sõnas peaminister Ukraina valitsuse kriisinõupidamisel.

Jatsenjuk teatas, et andis kaitseministrile korralduse võtta ühendust USA, Suurbritannia ja Venemaa kaitseministritega, kuna need riigid on vastavalt 1994. aasta Budapesti memorandumile Ukraina puutumatuse garanteerijad.

Ukraina kaitseministeerium andis Krimmis asuvatele sõjaväelastele loa kasutada vajadusel tulirelvi.