„2011. aasta veebruaris määrati kindlaks kohtuprotsessi aeg peaminister Silvio Berlusconi üle väidetava kasu saamise eesmärgil toimunud Maroko lapse seksuaalse kuritarvitamise eest,“ öeldakse raportis. Dokumendi autorid jõuavad meedia teadete ja kolmandate osapoolt tunnistuste põhjal järeldusele, et tüdruk oli inimkaubanduse ohver, vahendab RIA Novosti.

75-aastast Berlusconit süüdistatakse seksuaalsuhetes El Mahrougiga, mis leidsid aset kurikuulsatel „bunga bunga“ pidudel luksuslikus villas Milano lähedal. Tüdruk oli siis vaid 17-aastane. Kokku käis Berlusconi pidudel enam kui 30 naist.

„Raporteerimisperioodi jooksul uuriti riigi (Itaalia) peaministrit seoses laste prostitutsioonile kaasa aitamisega,“ öeldakse USA riigidepartemangu veebilehel avaldatud raportis.

Itaalia opositsiooni parlamendiliikmed nimetavad Berlusconi mainimist raportis järjekordseks häbiväärseks solvanguks Itaalia aadressil.

Berlusconi kohtuprotsess alaealise prostituudi teenuste kasutamise üle jätkub Milanos järgmisel kuul. Nii tema kui ka väidetav ohver eitavad igasugust väärtegu.