Jeruusalemma Hadassah haigla peakardioloog Haim Lotem ütles, et auk südames on umbes kolme millimeetri laiune. Tegu on kaasasündinud nähtusega, mis esineb umbes 15-25 protsendil inimestest, teatab CNN.

Ilmselt oligi auk südames hiljutise rabanduse põhjustaja. Lotemi sõnul paigutatakse Sharoni südamesse vihmavarjutaoline seade, mis sulgeb südame ülemiste kambrite vahel oleva augu. Arstide sõnul on tegu üsna levinud operatsiooniga.

Auk leiti pärast 18. detsembril toimunud rabanduse tehtud uuringuid. Südame puudulikkuse tõttu vähenes ajuverevarustus, mis põhjustas miniinsuldi. Uuringud kinnitasid, et rabandus ei põhjustanud mingeid püsivaid terviseprobleeme.

77-aastase Sharoni tervis on muutumas tõsiseks poliitiliseks teemaks. Iisraelis toimuvad märtsis erakorralised valimised ning Sharon soovib kolmandat korda peaministriks pürgida. Valitsev Likud partei lõhenes Gaza lahkumisplaani tõttu ning Sharon lõi parteist lahku, moodustades tsentristliku Kadima partei.

Sharon on Iisraeli kõige populaarsem poliitik, Kadimale ennustatakse valimisvõitu. Kuna kogu Kadima on koondunud just tema isiku ümber, võivad kahtlused Sharoni tervise üle tuua kaasa valimisedu vähenemise.

Arstid andsid avalikkuse survel peaministri tervisest põhjaliku ülevaate. Muu hulgas ütlesid nad, et Sharonile on määratud dieet. Haiglasse sattumise ajal kaalus ta 130 kilo ning on praeguseks 2,5 kilo juba alla võtnud.