Av, üheksas kuu heebrea kalendris, lõpeb 14. augustil, algselt pidi evakuatsioon algama juuli keskel, teatab Haaretz.

Vastava ettepaneku tegi peaministrile lahkumisplaani juhtiv Yonaton Bassi pühapäeval toimunud valitsuse istungil.

Sharon vihjas Iisraeli raadiole, et ta võib viivitusega nõus olla, kuna soovib ära toodavatele asunikele võimalikult vähe ängi põhjustada.

Juudi kombe kohaselt ei tohi leinakuu ajal uude majja kolida. Varem on Sharon nii sõjaväelaste kui poliitikute palved lahkumisplaaniga oodata kohe tagasi lükanud.

Valitsus soovib, et evakuatsioon oleks lõpetatud 1. septembriks, mil algab uus kooliaasta.

Juudiasunike lahkumisplaan on juba valmis, kõigepealt tuuakse välja Põhja-Gazas asuvate asunduste elanikud. Samas avaldavad võimud alles vahetult enne evakuatsiooni, milline saab olema esimene tühjendatav asundus.

Valitsus ja sõjavägi loodavad, et põhjapoolsemad asundused on vähem ideoloogilised ning oma eraldatuse tõttu ei hakka evakuatsioonile vastu.

Nii sõjavägi kui politsei plaanib lahkumise ajal olla suure arvuga väljas, et välistada võimalikud vastuhakud. Eriti tugevat vastupanu oodatakse lõunapoolsetes suuremates asundustes, kus on väga tugeva ideoloogilise taustaga juudid.

Peale elanike lahkumist viib sõjavägi välja juudi templid ning surnuaiad, seejärel kogu muu võimaliku infrastruktuuri ning kõige lõpuks lahkub Iisraeli armee ise. Valitsus pole veel otsustanud, kas maha jäävad hooned lastakse õhku või jäetakse palestiinlastele.