Iisraeli ajaleht Haaretz teatab, et plaani järgi alustab Iisrael oma vägede „ümber paigutamist” nädala lõpul.

Sisuliselt tähendab see 17 päeva kestnud sõjalise operatsiooni „kahetsuse päevad” lõppu. Iisraeli ametnikud ei ole teadet kinnitanud.

Neljapäeva õhtul toimunud kohtumisel Sharoni, tema lähima poliitilise liitlase kaitseminister Shaul Mofazi ja kõrgete armeejuhtide vahel otsustati, et operatsioon jätkub, kuid selles osalevate sõjaväelaste arvu vähendatakse oluliselt.

Armee sai käsu jääda positsioonidele Gaza ümbruses ning olla valmis uueks sissetungiks, kui Iisraeli asunduste vastu peaksid jätkuma raketirünnakud.

Veel neljapäeva hommikul kinnitas Sharon Iisraeli parlamendi Knesseti välis- ja kaitseasjade komitee istungil, et operatsioon jätkub ja võib isegi laieneda, kuni Iisraeli rünnatakse Gaza sektorist.

Iisrael tungis Gaza piirkonna linnadesse peale seda, kui lähedalasuvas juudiasunduses hukkus raketirünnakus kaks last. Armee teatel on nad hävitanud kaheksa kuni üheksa Qassami raketiüksust, kuid nentis, et see pole vähendanud palestiinlaste motivatsiooni edasiste rünnakute korraldamiseks.

Palestiinlaste andmetel on Iisraeli armee juba tõmbunud välja Beit Lahiya ja Jabalaya asundustest, jäädes positsioonidele linnu ümbritsevatel küngastel.

Iisrael on operatsiooni käigus tapnud üle 100 palestiinlase, kuid sattunud terava kriitika alla liiga suurte kaotuste tekitamise tõttu tsiviilelanikkonnale.