Sharon ütles, et ta on valmis minema valimistele, kui ei leita teist väljapääsu, kuid peab sellist arengut riigile kahjulikuks, edastab Haaretz.

Sharoni vähemusvalitsus on juba pikemat aega omaenda Likudipartei parempoolse tiiva ja uusasunikke esindavate organisatsioonide tugeva surve all korraldada lahkumisplaani asjus rahvahääletus. Kuigi arvamusküsitlused näitavad plaani populaarsust rahva hulgas ning seda toetab opositsiooniline Tööpartei, puudub plaanil Sharoni enda partei ja valitsuskoalitsioon toetus.

Radikaalsed jõud Iisraelis, kaasa arvatud prominentsed rabid, on hoiatanud kodusõja ohu eest, kui uusasundusi kavatsetakse jõuga likvideerima asuma. Juudi usu järgi on kogu praegune Iisraeli territoorium tõotatud maa, millel neil pole mitte ainult õigus, vaid religioosne kohustus elada.

Sharon selgitas, et referendumi nõudele järele andes hakataks kohe nõudma rahvahääletust ka teistes rahvusliku julgeoleku jaoks kriitilistes küsimustes nagu Jeruusalemma staatus, Golani kõrgendike küsimus ja traditsiooniliste juudi seaduste kehtimine.