Sharon alustas koalitsioonikõnelusi Peresi juhitava Tööparteiga pärast seda, kui tagandas nädalate eest Iisraeli valitsuse, kes ei toetanud Sharoni eelarveettepanekuid, vahendab BBC.

Peres nõudis kõnelustel endale uues valitsuses asepeaministri ametikohta. Iisraeli põhiseadus näeb aga ette ühe asepeaministri ametikoha, mida peab praegu Ehud Olmert, Sharoni parempoolse partei Likud liige.

Kompromissina nimetatakse Peres peaministri asetäitjaks, mis avab uue valitsuse ametissevannutamisele rohelise tee. Ühisvalitsus moodustatakse ilmselt juba tuleval nädalal.

Peres on lubanud toetada Sharoni plaane viia tuleval aastal Gaza sektorist ära kõik 21 juudi asundust ja neli asundust Läänekalda 120 juudiasundusest. Sharon on oma plaani elluviimisel kohanud tugevat vastuseisu oma partei liikmete poolt, ehkki enamik Iisraeli elanikest on Gaza plaani poolt.

Palestiinlaste pealäbirääkija Saeb Erekat on varem avaldanud lootust, et uue koalitsiooni moodustamine puhub seiskunud Iisraeli-Palestiina rahuprotsessile sisse uue elu.