Sharon kirjeldas lihavõttepühade ajal puhkenud uue vägivallalainega seoses iisraellaste poole pöördudes Arafatti kui kahetsematut terroristi, kelle käed on määritud Iisraeli verega.

Palestiinlased väidavad aga vastu, et Iisraeli tankidest ümberpiiratuna Ram Allah’ peakorteris viibiva Arafati jaoks “suletud kõik rahuuksed” ja kutsuvad rahvusvahelist üldsust appi.

“Iisraeli riik on sõjas,” kuulutas peaminister Iisraeli televisioonis edastatud viieminutises kõnes.

“Terrorit suunab ja juhib üks isik — Yasser Arafat,” jätkas ta. “Tema on terrorikoalitsiooni juht ja Iisraeli vaenlane ja vaba maailma vaenlane.”

Sharon kinnitas, et on valmis palestiinlastele “rahukätt ulatama”, kuid välistas igasuguse vaherahu, kuni Iisraeli-vastased rünnakud ei ole lõppenud.

“Ainus, mis me oleme oma rahupüüete eest vastu saanud, on terror, terror, terror,” lisas Sharon ja võrdles Iisraeli saatust oma liitlase USA omaga 11. septembri terrorirünnakute järel.

Saeb Erekat, kes juhtis palestiina poolt 2000. aasta septembris seiskunud rahukõnelustel, väitis, et kõiges tuleb süüdistada Iisraeli liidrit.

“Sharon on sulgenud kõik rahuprotsessi ja rahvusvaheliste piirkonna vägivalla lõpetamise püüdluste uksed,” lausus ta.

“Tema kõne tõestab kogu maailmale, et tema on rahu vaenlane number üks. Ta surub oma sõjalist plaani edasi, et hävitada Palestiina Omavalitsus ja tappa president Arafat,” lisas Erekat.

Kolmapäevast alates toimunud viis suitsiidirünnakut on purustanud vaherahulootused ja seadnud USA silmitsi maailma kriitikakooriga Iisraeli jätkuva toetamise tõttu.

Pühapäeval õhkis Iisraeli sadamalinna Haifa rahvarohkes restoranis end järjekordne palestiina suitsiiditerrorist. Surma sai 16 ja vigastada umbes 40 inimest.

Süü võttis enda peale islamirühmituse Hamas sõjaline tiib Ezzedine al-Qassami Brigaadid.

Hiljem õhkis teine terrorist end Läänekaldal Petlemma lähedal Efrati juudiasunduses. Ta ise sai surma ja seitse inimest vigastada.