Sharon märkis parlamendi talvise istungijärgu avakõnes, et USA, ÜRO, Venemaa ja Euroopa Liidu spondeeritud plaan on “ainus lootus tõelise läbimurde saavutamiseks teel rahule meie ja palestiinlaste vahel”.

“See plaan on vastuvõetav enamusele maailma riikidest. Iga kõrvalekalle vabastab palestiinlased vastutusest, mille nad endale võtsid … terrorismi väljajuurimise. Iga kõrvalekalle ainult julgustab terroriorganisatsioone.”

Sharon kutsus Palestiina Omavalitsust ohjeldama äärmusrühmitusi, kes on juhtinud kolm aastat kestnud ülestõusu Iisraeli vastu.

Palestiina juhtkonna väitel võib äärmuslaste mahasurumine põhjustada kodusõja.

Sharon kinnitas esmaspäeval ka juudiriigi kindlat tahet kõrvaldada Palestiina Omavalitsuse president Yasser Arafat poliitikast.

“See mees on suurim takistus rahule ning seetõttu on Iisrael otsustanud korraldada tema kõrvaldamise poliitiliselt areenilt,” ütles Sharon parlamendi talvise istungijärgu avamisel peetud kõnes.

Iisraeli nn julgeolekukabinet võttis möödunud kuul vastu põhimõttelise otsuse Arafati kõrvaldamisest, kuid ei täpsustanud millal ja kuidas seda tehakse.

See ähvardus põhjustas rahvusvahelise protesti ning Iisraeli peamine liitlane USA teatas, et on vastu Arafati pagendamisele Läänekaldalt.

Iisrael ja USA süüdistavad Arafatti vägivalla õhutamises kolm aastat kestnud palestiinlaste ülestõusus juudiriigi vastu. Arafat on süüdistused tagasi lükanud.

Möödunud nädalal antud intervjuus paistis Sharon välistavat Arafati väljasaatmise lähitulevikus, kuna kardetakse tema ootamatut surma. Iisrael oli ka lubanud Washingtonile, et Arafatti ei kahjustata.

Palestiina peamine läbirääkija Saeb Erekat nimetas Sharoni avaldust olukorra pingestamiseks.

“See kõne tähendab pingetõusu ning näitab Iisraeli tahet rahuprotsess hävitada,” ütles Erekat AFP-le Sharoni esmaspäeval parlamendis peetud kõnele viidates.