“Ma ei tea olevat mingit plaani teda tappa, kuigi see mees on vastutav sadade, tuhandete, peamiselt tsiviilisikute surmas, sest tema strateegia on terrori strateegia,” ütles Sharon rühmale Euroopa seadusandjatele Jeruusalemmas.

Veel kutsus Sharon Euroopa parlamendisaadikuid avaldama Iraanile survet, öeldes, et see on juudiriigi peamine ohustaja, kes püüab omandada massihävitusrelvi.

Sharon ütles Knessetis saadikutele, et ta hindab Euroopa Liidu jõupingutusi veenmaks Iraani peatama uraani rikastamist ja lubama Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri (IAEA) inspektoritel kontrollida riigi tuumarajatisi.

Sharon kutsus samas ettevaatlikkusele, öeldes: “Iraan on Iisraeli peamine ohustaja, kuna ta kutsub avalikult juudiriiki hävitama.”

“Igaühele on selge, et Iraan püüab omandada massihävitusrelvi,” lisas ta.

“Me hindame Euroopa jõupingutusi, kuid me peame jälgima Iraani järgmisi samme väga hoolikalt. Me ei saa loorberitele puhkama jääda,” ütles Iisraeli valitsusjuht.

“Tuumarelvad Iraani käes oleksid ilmselt meie jaoks suurim oht,” ütles ta.

Suurbritannia, Saksamaa ja Prantsusmaa välisminister kutsusid möödunud nädalal Iraani täitma IAEA nõudmised.

Teheran nõustus allkirjastama tuumarelvastuse leviku tõkestamise leppe lisaprotokolli, mis lubab riigi tuumaobjekte kontrollida väga lühikese hoiatusajaga.

Sharon süüdistas Iraani ka Palestiina terrorismi toetamises, tegutseb aktiivselt juudiriigi araablastest elanikkonna hulgas ning Liibanonis äärmusrühmituse Hizbollah’ kaudu.

Iisraeli peaminister ütles, et Iraanil on Hizbollah’ kaudu mõju ka Palestiina presidendi Yasser Arafati Fatah fraktsiooni sõjalise tiivaga.

Ta kutsus Euroopa parlamendisaadikuid avaldama survet Iraanile, Süüriale ja nende finantseeritud terrorirühmitustele, nagu Hizbollah’le.