73-aastane erukindral süüdistas ka maailma suitsiidirünnakute tähelepanuta jätmises, mistõttu üldus ei mõistvat, et Iisraelil on tarvis end kaitsta.

Usutlus telejaamale NBC salvestati vahetult enne järjekordset suitsiidirünnakut, kus end õhku lasknud palestiinlanna surmas Jeruusalemma turul kuus ja vigastas umbes 90 inimest.

Vastutuse rünnaku eest võttis äärmusgrupp al-Aqsa Märtribrigaadid.

"Temaga (Arafatiga) pole võimalik mingit kokkulepet saavutada, seepärast usun, et tuleks püüda leida keegi teine, kellega see oleks võimalik," sõnas Sharon.

Juudiriigi valitsusjuht lisas, et Arafati rahuvastasus ilmnes selgelt USA vahendatud Camp Davidi tippkohtumisel, kus ta lükkas tagasi tollase Iisraeli peaministri Ehud Baraki rahupakkumise.

"Arafat ei võtnud seda vastu ning võttis kasutusele terroristrateegia mistõttu ma ei usu, et keegi suudab esimees Arafatiga rahu teha," sõnas Sharon.

Palestiinlaste jaoks on konflikti põhjuseks Sharon ise, kelle provokatiivseks peetud visiidist Jeruusalemma pühapaikadesse 2000. aasta sügisel rahutused alguse saidki.

Sharon sõnas usutluses, et välisriikide liidrid helistavad talle, nõudes Lääneranniku ründamise lõpetamist, keegi aga ei tundvat muret juudi tsiviilisikute vastu, kes terroriaktides hukkuvad.

Peaminister sõnas, et ei lase rahvusvahelisel üldsusel end mõjutada.

"Keegi ei suru meile peale otsuseid ega resolutsioone meie tuleviku kohta. Iisrael on suurepärane maa, vapper maa ning meil tuleb lubada end selles ajaloolises paigas kaitsta," sõnas ta.