Sharon pakkus pühapäeval palestiinlastele teist suurt järeleandmist viimase 48 tunni jooksul, öeldes, et ta pooldab Arafati liikumispiirangute leevendamist.

Sharon ütles, et Arafat on täitnud blokaadi leevendamise tingimused, vahistades äärmuslased, keda Iisrael otsib taga seoses oma turismiministri tapmisega mullu oktoobris.

Sharon ei täpsustanud, millal Arafat võib Ramallah’st lahkuda, samuti ei öelnud peaminister, kas Palestiina liider võib osaleda märtsis Beirutis Araabia Liiga tippkohtumisel.

Neljapäeval peaks piirkonda saabuma USA eriesindaja Lähis-Idas Anthony Zinni.

Samal ajal okupeeris Iisraeli armee esmaspäeva hommikul uued piirkonnad Gaza sektoris ja Jordani jõe läänekaldal, võttes oma kontrolli alla Qalqilya linna Jordani jõe läänekaldal. Rünnakus hukkus kaks palestiinlast.

Iisraeli armee okupeeris ka Dheishe põgenikelaagri Petlemma lähistel, armee pressiesindaja teatel on mõlema operatsiooni eesmärgiks terroristide vahistamine ja relvade konfiskeerimine. Armee esindaja teatel avastasid Iisraeli sõdurid põgenikelaagri hoonetest ning ühest Beit Jala küla elamust lõhkeaineid.